CherryChoice
Ta dieta to kulinarne doświadczenie, gdzie szeroka paleta dostępnych dań pozwala dostosować posiłki do własnych upodobań i wymagań żywieniowych. Oferując swobodę wyboru, tworzy ona harmonijną równowagę między smakami, umożliwiając jednocześnie dostosowanie planu żywieniowego do indywidualnych preferencji i potrzeb każdej osoby. To nie tylko sposób na zdrowe odżywianie, ale także na cieszenie się różnorodnością kulinarną, która sprawia, że dieta staje się przyjemnym i dostosowanym do siebie doświadczeniem żywieniowym.
Dieta CherryChoice
Zobacz menu CherryChoice
Środa
08.01.2025
Śniadanie:
- Placki twarogowe z oliwkami, mozzarellą i suszonymi pomidorami z dipem ziołowym
- Drożdżówki z makiem i lukrem z dodatkiem świeżych owoców
- Owsianka proteinowa z mango i marakują
- Frittata z tuńczykiem i szpinakiem
- Omlet cesarski z musem truskawkowym i jogurtem greckim
- Owsianka bounty z musem malinowym
Drugie śniadanie:
- Sernik Matcha
- Wrapy z cienkich omletów ziołowych
- Sernik piernikowy
- Sałatka ziemniaczana z papryką konserwową, cebulą i ogórkiem kiszonym
- Keto brownie z awokado i solonym nerkowcem
- Sałatka z szynką, jajkiem i serem żółtym
- Sałatka z paluszkami krabowymi
Obiad:
- Indyk w sosie z dynią i pieczarkami z gnocchi ziemniaczanymi
- Pulpety ciecierzycowe w sosie koperkowym z kuskusem ziołowym i sałatką szwedzką
- Kanapka drwala z serem panierowanym, kotletem wołowym i żurawiną
- Bakłażan faszerowany mięsem mielonym pod serową pierzynką
- Naleśniki po bolońsku
- Pizza bianca bezglutenowa z serem gorgonzola, figami i szynką parmeńską
Podwieczorek:
- Sałatka Cezar z boczkiem i pomidorkami koktajlowymi
- Smoothie morela – grejpfrut
- Sałatka z botwinki i mango
- Smoothie burak – jabłko
- Marokańska sałatka z dorszem i ryżem z kalafiora
- Smoothie kokosowo-sezamowe
- Sok antyoksydacyjny dynia-cynamon-marchew z mixem orzechów
Kolacja:
- Frittata z kiełbaską chorizo, pomidorkami i chili
- Grzanki z gruszką i pastą z awokado
- Pasztet jajeczny z marynowanymi pieczarkami i pieczywem orkiszowym
- Orientalny kurczak z ciecierzycą i warzywami po indyjsku
- Kiełbasa smażona z cebulą z ketchupem z cukinii
- Zgrzewana kanapka z pomidorem, serem kozim i zatarem
- Twarożek z dymką i ogórkiem z dodatkiem pieczywa bezglutenowego
Czwartek
09.01.2025
Śniadanie:
- Bułeczki drożdżowe z dżemem wiśniowym i jogurtem z białą czekoladą
- Łosoś wędzony z buraczkami i majonezem koperkowym
- Gofry z szynką i serem z twarogiem ogórkowym
- Racuchy twarogowe z musem malinowym i serkiem czekoladowym
- Szakszuka z fetą i hummusem z bagietką i pomidorem
- Bajgiel bezglutenowy z pastą z tuńczyka i kiszonego ogórka z sałatą
Drugie śniadanie:
- Sałatka z kurczakiem, kuskusem i fetą
- Sernik kokosowy
- Placki kukurydziane z sosem tatarskim i chlebem chrupkim
- Ciasto Bananowiec
- Keto wrapy z sałatą, majonezem z tabasco i indykiem
- Ciasto jogurtowe z truskawkami i jogurtem naturalnym
- Smoothie kokosowo-czekoladowe
Obiad:
- Kurczak Kung Pao z ryżem jaśminowym i słodko-kwaśną surówką z kapusty
- Kaszotto ze szpinakiem, pomidorkami i tofu wędzonym
- Schab po cygańsku z pieczonymi ziemniakami i surówką z kapusty pekińskiej
- Skrzydełka pieczone w sosie BBQ z sałatką grillową
- Kurczak gyros w sosie pomidorowym z ciecierzycą i mozzarellą
- Makaron w sosie serowo-brokułowym z parmezanem
Podwieczorek:
- Smoothie z pieczonych batatów i migdałów
- Zupa z czerwonej fasoli
- Smoothie jagodowo-kokosowe
- Żurek z grzybami
- Smoothie keto orzechowe
- Zupa paprykowa z serem
- Zupa z kapusty i fasoli Jaś
Kolacja:
- Jajka sadzone w ratatouille z bagietką pełnoziarnistą
- „Beczułki” z jajek z szynką parmeńską i tymiankiem
- Sałatka z brokułami, jajkiem, kukurydzą i ananasem
- Tosty z pastą z wędzonej makreli z papryką i kukurydzą
- Sałatka jajeczna z chrzanem i chlebem proteinowym
- Schab pieczony w estragonie z chlebem bezglutenowym i musztardą
- Pasta litewska z kurczaka pomidorowa z pieprzem ziołowym w towarzystwie pieczywa bezglutenowego
Piątek
10.01.2025
Śniadanie:
- Muffiny jajeczne z brokułami i cheddarem z dodatkiem pieczywa pełnoziarnistego
- Ciasto marchewkowe z serkiem proteinowym i brzoskwinią
- Puszyste placki jogurtowe z jagodami i jogurtem czekoladowym
- Sałatka z awokado, wędzonym łososiem i jajkiem w koszulce
- Pieczony naleśnik Dutch Baby z jabłkami i serkiem cynamonowym
- Smoothie bowl bananowy z granolą tropikalną i ananasem
Drugie śniadanie:
- Rolada bezowa z bitą śmietaną i malinami
- Tatar z suszonych pomidorów i grillowanej cukinii
- Biszkopt z jabłkami
- Sałatka z komosą, buraczkami i żurawiną
- Keto muffiny cytrynowe z serkiem pomarańczowym
- Sałatka z awokado i pieczonych batatów
- Naleśniki ze szpinakiem i serem pleśniowym
Obiad:
- Burger z serem halloumi, ajvarem paprykowym i awokado
- Łazanki z kapustą i grzybami suszonymi
- Pizza pełnoziarnista z gorgonzolą i gruszką z dodatkiem rukoli
- Łosoś w sosie sojowym z kapustą pak choi
- Dorsz z sosem botwinkowym z kaszą gryczaną i kalafiorem romanesco
- Mintaj w sosie cytrynowo-kaparowym z dodatkiem złotego ryżu i surówki koperkowej
Podwieczorek:
- Zupa krem pieczarkowa
- Smoothie mango – melon – truskawka
- Zupa kurkowa
- Smoothie marchewka z imbirem
- Zupa dyniowa z mleczkiem kokosowym
- Smoothie jogurtowo-truskawkowe
- Sok antyoksydacyjny jabłko-wiśnia-mięta z mixem orzechów
Kolacja:
- Pieczywo z serem białym i zielonym pesto
- Sałatka jarzynowa z buraczkami i śledzikiem
- Pasta z soczewicy i szpinaku z serem gorgonzola z grissini
- Pełnoziarniste kanapki z wegańskim smalcem z cieciorki
- Hummus z suszonymi pomidorami i chlebem chmurka
- Medaliony warzywne pieczone z serem gouda z dodatkiem dipu szczypiorkowego
- Pasta z makreli i suszonych pomidorów z wafelkami ryżowymi i ogórkiem kiszonym
Sobota
11.01.2025
Śniadanie:
- Pudding chia z orzechami i morelami
- Tosty z szynką parmeńską, czarnymi oliwkami, serem brie i bazylią
- Pesto z zielonego groszku z chlebem graham i pomidorem
- Omlet kokosowy z kremem orzechowo-piernikowym keto
- Paprykarz szczeciński z pieczywem bezglutenowym i warzywami
- Tosty francuskie z pesto jarmużowym i mozzarellą
Drugie śniadanie:
- Sałatka grecka z ciecierzycą i sosem tzatziki
- Budyń jaglano-truskawkowy
- Sałatka z jajkami, kaszą jęczmienną i suszonymi pomidorami
- Kakaowe ciasteczka owsiane z masłem orzechowym
- Sałatka Cobb z awokado i kurczakiem
- Kisiel z kiwi i agrestem
- Smoothie snickers
Obiad:
- Bitki wieprzowe duszone w sosie jarzynowym z kaszą jęczmienną i surówką z rzodkiewki
- Tortilla z tofu pieczonym, warzywami i sosem tysiąca wysp
- Kotlet pożarski z sosem pieczarkowym, kaszą gryczaną i ogórkiem kiszonym
- Polędwiczki w sosie z czerwonego wina z fasolką szparagową
- Żeberka w piwie z ziemniaczkami hasselback i szpinakiem duszonym
- Bitki wieprzowe w sosie paprykowym z kaszą gryczaną i grillowaną cukinią
Podwieczorek:
- Smoothie brzoskwinia – kokos
- Hummus z wędzonej papryki z grissini
- Smoothie kawowe z nutą kardamonu
- Sałatka z grillowanym serem halloumi i ananasem
- Smoothie keto kiwi z chia
- Sałatka z kurczakiem, pomarańczą i orzechami
- Włoskie ciastka z warzywami
Kolacja:
- Tosty z ziołowym omletem i ogórkiem kiszonym
- Sałatka ryżowa z ananasem i kukurydzą
- Śledzie po sułtańsku z chlebem graham
- Wrapy z kurczakiem i warzywami
- Jajka zapiekane w marchewkowych koszyczkach
- Jajka po ranczersku z pajdą chleba bezglutenowego
- Ryż smażony z jajkiem i przyprawami orientalnymi
Niedziela
12.01.2025
Śniadanie:
- Roladki z tortilli z pastą jajeczną i awokado
- Ryżanka z mango i mleczkiem kokosowym
- Jogurt truskawkowy z syropem klonowym i musli
- Chleb chmurka z serkiem ziołowym, szynką i pesto bazyliowym
- Jaglanka z pekanami i syropem klonowym
- Budyń jaglany z musem owoców leśnych i syropem klonowym
Drugie śniadanie:
- Jogurt brzoskwiniowy z czekoladową granollą
- Frittata z duszonymi porami, serem kozim, szczypiorkiem i miętą
- Panna cotta na maślance z suszonymi śliwkami
- Sałatka z winogronami, orzechami włoskimi i kurczakiem
- Ser ricotta z cynamonem i orzechami pekan w towarzystwie musu z jagód
- Sałatka ziemniaczana z wędzonym pstrągiem i oliwkami
- Jajka zapiekane z szynką
Obiad:
- Tajskie pulpeciki drobiowe z komosą ryżową, zieloną fasolką i sezamem
- Zapiekanka z łososiem, ziemniakami i brokułami
- Bigos staropolski
- Żeberka w kapuście z papryką wędzoną
- Stir-fry z wołowiną i brokułami z ryżem jaśminowym
- Udko kurczaka w glazurze z syropu klonowego z puree ziemniaczanym i mizerią
Podwieczorek:
- Sałatka ryżowa z tuńczykiem i jajkiem
- Smoothie jarmuż z zielonym jabłkiem i miodem
- Sałatka z pieczoną dynią, ciecierzycą, fetą i suszonymi pomidorami
- Zielony koktajl gruszkowo-szpinakowy
- Sałatka z arbuzem, awokado i grillowanym serem halloumi
- Smoothie jeżynowe
- Sok antyoksydacyjny truskawka-rabarbar-malina z mixem orzechów
Kolacja:
- Pasta z bakłażana i zielonych oliwek z pieczywem czosnkowym
- Sałatka makaronowa z chorizo, pomidorkami i oliwkami
- Pesto z jarmużu zapiekane na bagietce z serem feta
- Tosty francuskie z salsą pomidorową i bazylią
- Schab pieczony w ziołach z pajdą chleba keto
- Twarożek koperkowy z chlebem bezglutenowym i rzodkiewką
- Placuszki z kaszy jaglanej i szpinaku z dipem z suszonych pomidorów i musztardy
Poniedziałek
13.01.2025
Śniadanie:
- Szakszuka z szynką i pieczarkami z dodatkiem pieczywa chrupkiego
- Pieczona owsianka szarlotkowa z cynamonem i serkiem waniliowym
- Naleśniki czekoladowe z bananami i orzechami
- Sałatka z kurczakiem, parmezanem i pomidorem z chrupiącymi krakersami
- Jaglanka kokosowa z ananasem i płatkami migdałowymi
- Racuchy twarogowe z borówkami polane czekoladą
Drugie śniadanie:
- Cynamonki z jabłkami i frostingiem serowym
- Ptysie na słono z pastą pieczarkową i szczypiorkiem
- „Kilimandżaro” czyli czekoladowy biszkopt w połączeniu z masą jabłkową i kremem budyniowym
- Kotleciki szu szu z dipem limonkowym
- Sernik na zimno z kiwi
- Roladki z bakłażana i ricotty ze szpinakiem
- Spring rolls z krewetkami i sosem sweet-chilli
Obiad:
- Makaron z kurczakiem i szpinakiem w sosie parmezanowym
- Kotleciki marchewkowe z puree ziemniaczano-kalafiorowym i zestawem surówek
- Potrawka z indyka z marchewką i groszkiem z kaszą gryczaną i surówką z ogórka i awokado
- Udko z kurczaka w glazurze sojowej z ryżem z kalafiora i surówką azjatycką keto
- Lekkostrawny kurczak duszony z warzywami w sosie paprykowym z ryżem basmati
- Kluski śląskie z gulaszem wieprzowym i surówką z czerwonej kapusty
Podwieczorek:
- Krupnik drobiowy z kaszą jęczmienną
- Koktajl zwiększający odporność – matcha z bananem i nasionami chia
- Zupa pomidorowa z zacierką
- Smoothie granat-borówka z siemieniem lnianym
- Placuszki bakłażanowo-pieczarkowe z serem
- Smoothie snickers orzechowo-czekoladowe
- Sok antyoksydacyjny jagody-pomarańcza-aloes z mixem orzechów
Kolacja:
- Muffinki jajeczne z serem i szpinakiem z warzywami i pieczywem chrupkim
- Parówki w cieście z ketchupem z cukinii
- Chlebek chrupki z pastą z awokado i serka wiejskiego z dymką
- Omlet z dynią i szałwią z pieczywem chrupkim, ketchupem i ogórkami ze szczypiorkiem
- Frittata z wędliną i oliwkami w towarzystwie sałatki
- Sałatka meksykańska z kurczakiem i dodatkiem nachosów
- Sałatka z serem feta, mandarynką i żurawiną z dodatkiem krakersów
Wtorek
14.01.2025
Śniadanie:
- Naleśniki z serem i pomarańczą w sosie miodowym
- Menemen, czyli jajecznica po turecku z pieczywem graham i pomidorami
- Sałatka z jajkami, rzodkiewką, kiełkami słonecznika i płatkami migdałów
- Jogurt waniliowo-truskawkowy z granollą orzechowo-kakaową keto
- Roladki z tortilli z pastą jajeczną, suszonymi pomidorami i ogórkiem
- Jajka faszerowane suszonymi pomidorami i fetą
Drugie śniadanie:
- Melon z burratą i sosem balsamicznym
- Makowiec japoński z czekoladową polewą
- Muffiny jajeczne z marchewką i jarmużem
- Korzenne ciasto czekoladowe z suszonymi śliwkami
- Sałatka z pomidorem, mozzarellą i boczkiem
- Ciasto pomarańczowe z galaretką i serkiem
- Smoothie banan-mango
Obiad:
- Rumsztyk wieprzowy z zasmażaną kapustą i puree ziemniaczanym
- Ser panierowany z sosem żurawinowym, frytkami i groszkiem zielonym
- Naleśniki po meksykańsku
- Polędwiczki w sosie musztardowym z puree dyniowym i zieloną surówką z ogórka
- Szynka w sosie chrzanowym z kaszą jaglaną i buraczkami
- Krokiety z kapustą i pieczarkami
Podwieczorek:
- Smoothie daktylowo-bananowe
- Zupa gołąbkowa
- Smoothie banan – mango
- Toskańska zupa z białej fasoli
- Smoothie keto borówkowe
- Zupa szczypiorkowa z grzankami
- Zupa ogórkowa z ryżem
Kolacja:
- Bajgiel z pikantnym tuńczykiem i rukolą
- Tortilla z pastą z czerwonej fasoli z chilli i boczkiem
- Hummus z bobu z chlebem graham i ogórkami
- Kanapka hawajska z szynką i ananasem
- Pasta z makreli i ogórka kiszonego z pieczywem proteinowym
- Sałatka z awokado, granatem oraz grzankami z kozim serem i rozmarynem
- Pasta szynkowa z majonezem i chlebem bezglutenowym
Środa
15.01.2025
Śniadanie:
- Tacos z czarną fasolą, czosnkiem i mozzarellą z sosem pietruszkowym
- Racuchy twarogowe z jabłkami i sosem karmelowym z jogurtem marcepanowym
- Owsianka zielona z kiwi i jogurtem proteinowym o smaku białej czekolady
- Omlet z dodatkiem kabanosów i papryki
- Chlebek czekoladowy z malinową polewą i jogurtem chia
- Naleśniki z sosem pomarańczowym i jogurtem greckim
Drugie śniadanie:
- Ciasto Cytrynowiec
- Mini pizze z figami, szynką parmeńską i rukolą
- Baklava z orzechami
- Chleb chrupki z twarogiem bazyliowym i pomidorem
- Baton snickers keto
- Pasta z cukinii z wafelkami ryżowymi i kiełkami lucerny
- Cukinia w stylu śródziemnomorskim z mięsem mielonym
Obiad:
- Wołowe zrazy faszerowane boczkiem, cebulą i ogórkiem kiszonym, duszone w sosie, podawane z kaszą gryczaną i fasolką szparagową
- Curry z ciecierzycy i kalafiora z ryżem jaśminowym
- Kurczak w sosie śmietanowym z parmezanem i kaszą gryczaną z dodatkiem suszonych pomidorów i pestek dyni
- Pieczona pierś z kurczaka z pieczonymi burakami i sosem chrzanowym
- Risotto z kurczakiem i borowikami z parmezanem i pietruszką
- Pieczone kotlety z indyka z puree z dyni i zieloną surówką
Podwieczorek:
- Kotleciki z kaszy jaglanej i szpinaku z sosem jogurtowym
- Smoothie żurawina – gruszka
- Sałatka meksykańska wege
- Smoothie sezamowe z bananem
- Mozzarella sticks z sosem marinara
- Smoothie jarmuż-kiwi
- Sok antyoksydacyjny seler-kiwi-bazylia z mixem orzechów
Kolacja:
- Sałatka z ciecierzycy z pieczoną dynią i szpinakiem
- Paszteciki z soczewicy z karmelizowaną cebulą
- Muffinki z groszkiem i marchewką z masłem szczypiorkowym i pomidorem
- Tost z kurczakiem curry i sosem tysiąca wysp
- Szynkowe roladki zawijane z kremem chrzanowym i jajkami
- Brokuły z jajkami, serem feta, słonecznikiem, pomidorami i sosem jogurtowym
- Kanapka z grillowanym serem i figami
Czwartek
16.01.2025
Śniadanie:
- Placuszki czekoladowe z dodatkiem sosu porzeczkowego i serka kardamonowego
- Jajecznica z podgrzybkami i pieczywem pełnoziarnistym
- Naleśniki faszerowane kurczakiem i grillowanymi warzywami z sosem jogurtowym
- Twarożek jeżynowy z dodatkiem pieczywa proteinowego i melona
- Omlet z warzywami i sosem czosnkowym
- Hiszpański omlet ziemniaczany z chorizo
Drugie śniadanie:
- Paszteciki z ciasta francuskiego z kurkami i serem gruyère
- Strucla serowa z sosem czeko-śliwka
- Mini omleciki z brokułami i marchewką z serem feta i rukolą
- Blok czekoladowy z herbatnikami i orzechami
- Sałatka z tuńczykiem w awokado
- Ciasteczka owsiane z żurawiną i orzechami
- Bajaderki kokosowo-dyniowe
Obiad:
- Makaron orzo w sosie gyros z kurczakiem, papryką i kwaszonym ogórkiem
- Faszerowane papryki z kaszą jaglaną i tofu z sosem pomidorowym
- Zapiekanka makaronowa z szynką i serem mozzarella
- Faszerowane kotlety mielone z pieczarkami i serem z dodatkiem fasolki szparagowej
- Japchae koreańskie z wołowiną, marchewką i groszkiem
- Sajgonki z kurczakiem, marchewką i sałatą rzymską z sosem słodko-kwaśnym
Podwieczorek:
- Smoothie migdały z figami
- Kaszubska grochówka z kiszoną kapustą
- Smoothie czeko-śliwka
- Krem z batatów z chilli i limonką z dodatkiem chorizo
- Smoothie Pumpkin Spice keto
- Krem z brokułów z gorgonzolą i orzechami włoskimi
- Krem z białej fasoli z grzankami z czosnkiem
Kolacja:
- Mini calzone z warzywami i mozzarellą
- Sałatka z brukselki i karmelizowanych pekanów w sosie maślano-klonowym
- Frittata z oliwkami i papryką z dodatkiem sosu czosnkowego i chleba graham
- Pasta chrzanowa z chlebem tostowym pełnoziarnistym i rzodkiewką
- Kurczak w cieście z sosem tzatziki
- Kasza jaglana z cukinią, ziołami i tuńczykiem
- Kanapki z rukolą i szynką parmeńską
Piątek
17.01.2025
Śniadanie:
- Francuski quiche z tuńczykiem, karczochami i czarnymi oliwkami
- Croissant z serkiem śmietankowym, dżemem ananasowym i mango
- Ciasto czekoladowe z cząstkami pomarańczy z serkiem o smaku cytrynowym
- Jajka po tatarsku z chlebem proteinowym
- Racuchy czekoladowe z miodem i sosem malinowym
- Pudding z tapioki z malinami
Drugie śniadanie:
- Ciasto sernikowa Melba z malinami
- Kapusta pekińska z jajkiem i kukurydzą
- Ciasto Cappuccino
- Hummus paprykowy z waflami gryczanymi i ogórkiem
- Ciasto kokosowe z wiórkami kokosowymi
- Sałatka z twarogiem, granatem i rukolą
- Sałatka z kaszą jaglaną i grillowanymi warzywami z dodatkiem sosu miodowo-musztardowego
Obiad:
- Filet z pangi w sosie kaparowym z cytrynowym ryżem i surówką z kiszonej czerwonej kapusty
- Panierowany filet z mintaja z dodatkiem grillowanych warzyw i dipu tatarskiego
- Razowe pierogi ruskie z omastą z cebulki
- Filet z łososia z sosem szpinakowym i batatami
- Kotlety z soczewicy i kaszy gryczanej z sosem koperkowym i batatami
- Klopsy rybne w sosie kaparowym z łódeczkami ziemniaczanymi i kapustą zasmażaną
Podwieczorek:
- Krem z kukurydzy z popcornem
- Smoothie proteinowy snickers
- Zupa cebulowa krem z grzankami
- Smoothie orzechowo-kakaowe
- Sałatka z awokado, wędzoną rybą i oliwkami
- Smoothie truskawkowe
- Sok antyoksydacyjny mięta-jabłko-gruszka z mixem orzechów
Kolacja:
- Pasta pieczarkowa z słupkami warzyw i pieczywem żytnim
- Pikantna samosa z dipem raita
- Hummus z prażoną cebulką, pomidorem i chlebem żytnim
- Sałatka gyros z grzankami
- Muffiny jajeczne z prażoną cebulką, suszonymi pomidorami i tuńczykiem
- Pasztet z selera z musztardą i chlebem bezglutenowym
- Pasta z makreli i pomidorów z dodatkiem chleba bezglutenowego i kiszonego ogórka
Sobota
18.01.2025
Śniadanie:
- Croissant z dżemem brzoskwiniowym, twarożkiem i miodem
- Ciasto francuskie z frankfurterką i ketchupem z cukinii i rukolą
- Sałatka z kalafiorem, szynką, serem i groszkiem z dodatkiem pieczywa graham
- Chleb chmurka czekoladowy z konfiturą malinową i kokosem
- Tofucznica z pomidorami i miętą z dodatkiem bezglutenowego pieczywa i sałaty
- Sałatka śródziemnomorska z ryżem
Drugie śniadanie:
- Wrapy z hummusem dyniowym i grillowanymi warzywami
- Kisiel z truskawkami i mixem orzechów
- Placuszki z ciecierzycy z sosem jogurtowo-miętowym
- Jabłka pod pełnoziarnistą kruszonką z dodatkiem dżemu porzeczkowego
- Sałatka śledziowa z jajkiem i majonezem
- Rogaliki drożdżowe bezglutenowe z dżemem malinowym
- Tarta z pieczonymi gruszkami i winem
Obiad:
- Fasolka po bretońsku z kiełbasą
- Pierogi z kaszą gryczaną i twarogiem z ostrą oliwą pietruszkową
- Schab po kapitańsku z łódkami ziemniaczanymi i fasolką szparagową
- Gołąbki kalafiorowe z sosem pomidorowym keto
- Kotlet schabowy w bezglutenowej panierce z puree ziemniaczanym i kapustą zasmażaną
- Burger bezglutenowy z wołowiną, sosem tysiąca wysp, pomidorem i dymką
Podwieczorek:
- Smoothie marchewkowe z mandarynką
- Kolorowa sałatka warzywna z wędzonym kurczakiem
- Smoothie jabłkowo-cynamonowe
- Jajka faszerowane suszonymi pomidorami i chilli z waflami gryczanymi
- Smoothie czeko-awokado
- Zupa ziemniaczana z jarmużem i karmelizowaną cebulą dymką
- Koreczki z serem górskim, żurawiną i ogórkiem kiszonym
Kolacja:
- Szynka pieczona w estragonie z musztardą miodową i kiszoną rzodkiewką
- Mini tortille z nadzieniem z pieczonych warzyw, pieczonym tofu i sosem tzatziki
- Pasta z wędzonego tofu i bazylii z dodatkiem chleba chrupkiego i ogórka
- Twarożek z czarnuszką i suszonymi pomidorami z bagietką pełnoziarnistą
- Pieczeń rzymska z udźca indyka
- Sałatka z wędzonym kurczakiem i ananasem
- Omlet z kurczakiem i brokułami
Niedziela
19.01.2025
Śniadanie:
- Sałatka jarzynowa z pieczywem chrupkim pełnoziarnistym i pomidorkami koktajlowymi
- Komosanka wiśniowa z jogurtem straciatella i mandarynką
- Muffinki z bananem i serkiem śmietankowo-pomarańczowym
- Placki warzywne na słono z brokułami, cheddarem i czosnkiem z dodatkiem dipu gyros
- Owsianka nocna z wanilią i jogurtem miodowym i konfiturą brzoskwiniową
- Twarożek borówkowy z chlebem chrupkim i mixem owoców
Drugie śniadanie:
- Pianka wiśniowa z warstwą śmietankową
- Frytki z batatów z ostrym dipem jogurtowo-pietruszkowym
- Budyń jaglany z kokosem i czekoladą
- Ziemniaki w mundurkach zapiekane z czosnkiem, podane z gzikiem cebulowo-rzodkiewkowym
- Mus czekoladowy z awokado z syropem kokosowym
- Krokieciki z kalafiora z dipem szczypiorkowym
- Sałatka nicejska z tuńczykiem, jajkiem i szczypiorkiem
Obiad:
- Spaghetti carbonara
- Kotlety rybne z dorsza z sosem koperkowym, podane z ziemniakami i blanszowanymi brokułami
- Kurczak curry z ryżem basmati
- Indyk po azjatycku w sosie orzechowym z cukinią, dymką i papryką z makaronem konjac
- Pulpeciki drobiowe w sosie koperkowym z kaszą jaglaną i słodką marchewką z groszkiem
- Pierogi z mięsem i śmietaną
Podwieczorek:
- Nuggetsy z indyka z sosem jak z McDonald’s
- Smoothie mango-pomarańcza z imbirem
- Sałatka duńska z tofu
- Smoothie gruszka i pietruszka
- Sałatka z marynowanymi pieczarkami, groszkiem i kurczakiem
- Smoothie czekoladowo-pomarańczowe z chilli
- Sok antyoksydacyjny jagody goji-grejpfrut-malina z mixem orzechów
Kolacja:
- Twarożek z dodatkiem ogórka i szynki i kromkami chleba żytniego
- Twarożek z rzodkiewką i dymką z pieczywem chrupkim
- Paszteciki ze szpinakiem, serem feta i sosem bazyliowym
- Pasztet z ciecierzycy z pieczywem chrupkim pełnoziarnistym i papryką konserwową
- Rolada szpinakowa z serkiem koperkowym i wędzonym łososiem
- Śledzie po kaszubsku z waflami kukurydzianymi i sałatą masłową
- Muffinki jajeczne z serem śródziemnomorskim, oliwkami i kaparami z dodatkiem dipu paprykowego
CherryChoice
Zakres kalorii: 1500 - 3500
Zobacz inne diety
CherryAutoImmune
Dieta opracowana z myślą o osobach zmagających się z chronicznym zmęczeniem, stresem i ogólnym osłabieniem organizmu.
CherryLowFODMAPs
Dieta CherryLowFODMAPs jest skierowana do osób z zespołem jelita drażliwego (IBS) oraz innymi schorzeniami przewodu pokarmowego, w których ograniczenie fermentujących oligosacharydów, disacharydów, monosacharydów i polialkoholów (FODMAPs) przynosi ulgę.
CherryVege
Dieta wegetariańska to styl żywienia wyłączający mięso, opierający się na roślinnych produktach spożywczych oraz rybach.
CherryStandard
Dieta Standard to idealny plan żywieniowy dla osób o siedzącym trybie życia, niewielkiej aktywności fizycznej, którzy chcą poprawić wagę i samopoczucie.
CherryActive
CherryActive to zbilansowany catering sportowy, dostarczający różnorodnych i wartościowych składników odżywczych, zapewniający nie tylko energię podczas treningu, lecz także wspierający regenerację mięśni.
CherryKeto
Dieta ketogeniczna to plan żywieniowy oparty na wysokim spożyciu tłuszczów, umiarkowanym białku i minimalnych ilościach węglowodanów, prowadzący organizm do stanu ketozy, gdzie spala głównie tłuszcze dla uzyskania energii.
CherryLowIG
Dieta o niskim indeksie glikemicznym, oparta na spożywaniu pełnoziarnistych produktów zbożowych, warzyw i białek o niskim IG.
CherryGluten&Lactose
Dieta eliminacyjna, wykluczająca gluten i laktozę, polega na unikaniu spożycia tych składników, co może przynosić korzyści osobom z nietolerancją lub uczuleniem na gluten oraz laktozę.
Masz pytania?